SimonVdd
Posts: 25
Joined: Thu 8 Mar 2018 13:05

artlantis gets stuck during the rendering

Sun 13 May 2018 07:47

Recently I am experiencing that artlantis is stuck during the rendering.
This in both itself and the batch render, but also with the render manager. I have no idea what the cause could be. This for all my projects.

When I start rendering, the program (artlantis and batch render) runs after a few minutes stuck. In the render manager, the connection is suddenly disconnected from the clients and there is no rendering.

Very weird and annoying. Can someone help me?

Thank you.

Grts Simon

SimonVdd
Posts: 25
Joined: Thu 8 Mar 2018 13:05

Re: artlantis gets stuck during the rendering

Sun 13 May 2018 10:50

Just a few more tests have been done. Some projects are rendering. It is mainly one project where everything is stuck. Have also had some errors. I do not find a solution. Hopefully someone else will?

Thanks,
Simon
Attachments
Naamloos.jpg
error
Naamloos.jpg (132.52 KiB) Viewed 355 times

ARF
Posts: 9
Joined: Mon 29 May 2017 11:47

Re: artlantis gets stuck during the rendering

Mon 14 May 2018 07:35

Sometimes that happens when you have a problem with an object. Are you using a new object in that project? If so remove it and try to render again.
Artlantis Render Farm

Fast | Affordable | Dependable

http://www.artlantisrenderfarm.com/index.php?page=home

Image

SimonVdd
Posts: 25
Joined: Thu 8 Mar 2018 13:05

Re: artlantis gets stuck during the rendering

Mon 14 May 2018 08:57

When I start rendering, I get the next window (attachment) with the message: there is no more program memory available.

my computer specifications:
Model: iMac
Processor: Intel Core i7
Processorspeed: 4 GHz
Aantal processors: 1
Totale aantal cores: 4
L2-cache (per core): 256 KB
L3-cache: 8 MB
Geheugen: 32 GB
Attachments
Naamloos2.jpg
Naamloos2.jpg (63.55 KiB) Viewed 332 times

SimonVdd
Posts: 25
Joined: Thu 8 Mar 2018 13:05

Re: artlantis gets stuck during the rendering

Mon 14 May 2018 17:34

ARF wrote:Sometimes that happens when you have a problem with an object. Are you using a new object in that project? If so remove it and try to render again.


Hi ArtlantisRenderfarm, I have done some tests. A certain objection is not the cause. I noticed today that I also had the same problem with other projects. Sometimes the batch render works, but sometimes it does not work either. Could it be a software or a hardware problem?

User avatar
CamilleSarrut
Posts: 331
Joined: Tue 20 Oct 2015 08:41

Re: artlantis gets stuck during the rendering

Tue 15 May 2018 08:51

Hi,

How big is your file, polygon wise ?
Do you have a lot of objects ?
Do you use a lot of lights , néon shaders ?
What are the rendering settings ?
Do you have other programs running and using up memory while you render ?

Did you try contacting Abvent Support ?

Best regards,
Camille Sarrut
Abvent R&D

SimonVdd
Posts: 25
Joined: Thu 8 Mar 2018 13:05

Re: artlantis gets stuck during the rendering

Thu 24 May 2018 16:09

Cause will probably be a combination of too complex 3D model, too large and / or too many objects and the capabilities of my computer.
Thanks in advance.

Return to “Artlantis General”