haydencampos
Posts: 5
Joined: Thu 22 Feb 2018 12:14

Problem When Rendering Using an NVIDIA GeForce 940M Video Card

Wed 21 Mar 2018 19:50

Hi, I'm having a problem, when rendering my model, if I set the computer to use the NVIDIA GeForce 940M Video Card as standard, the result is a bug on the screen, where it shows the rendering process, it is not see the stages and also the render time.
depending on how I set up the video card, the software, at the time of rendering, automatically locks and closes.
I would be grateful if anyone could help me with this case.


Image

User avatar
CamilleSarrut
Posts: 331
Joined: Tue 20 Oct 2015 08:41

Re: Problem When Rendering Using an NVIDIA GeForce 940M Video Card

Thu 22 Mar 2018 11:45

Hello,

This is a known issue we have with Windows 10 and Nvidia graphic cards on laptops, since Windows 10 december update. (viewtopic.php?f=69&t=2153&p=7902&hilit=nvidia#p7256)

Unfortunately we have not found how to fix it yet, but we are working on it.

As a work around, you can try to downgrade your graphic card driver.
You can find old drivers there: http://www.nvidia.fr/Download/Find.aspx?lang=en

You can also force Artlantis to use the internal graphic card instead of the Nvidia, it might get a little slow but it will work.

Best regards,
Camille Sarrut
Abvent R&D

haydencampos
Posts: 5
Joined: Thu 22 Feb 2018 12:14

Re: Problem When Rendering Using an NVIDIA GeForce 940M Video Card

Fri 23 Mar 2018 12:15

Hello,
many thanks Camille, I will try the downgrade option, today I am using the graphics card of the
notebook itself but the rendering is extremely slow.
Best regards.

CamilleSarrut wrote:Hello,

This is a known issue we have with Windows 10 and Nvidia graphic cards on laptops, since Windows 10 december update. (viewtopic.php?f=69&t=2153&p=7902&hilit=nvidia#p7256)

Unfortunately we have not found how to fix it yet, but we are working on it.

As a work around, you can try to downgrade your graphic card driver.
You can find old drivers there: http://www.nvidia.fr/Download/Find.aspx?lang=en

You can also force Artlantis to use the internal graphic card instead of the Nvidia, it might get a little slow but it will work.

Best regards,

User avatar
CamilleSarrut
Posts: 331
Joined: Tue 20 Oct 2015 08:41

Re: Problem When Rendering Using an NVIDIA GeForce 940M Video Card

Fri 23 Mar 2018 14:06

Hello,

I do not think the rendering is slow because you are using the internal graphic card, because the final render uses only the CPU.
I would think it is more related to the rendering settings or the light or shader settings.

I think the bug with Nvidia is only a display on screen problem, at least for the final rendering window, the output image is correct, so you could try rendering with Artlantis and Nvidia graphic card active to see if the rendering is faster.

Best regards,
Camille Sarrut
Abvent R&D

haydencampos
Posts: 5
Joined: Thu 22 Feb 2018 12:14

Re: Problem When Rendering Using an NVIDIA GeForce 940M Video Card

Mon 26 Mar 2018 14:20

Hello,

The driver downgrade did not work out, the problem persists, even downloading for a June 2017 version, I will check if the rendering time is less using the nvidia card even with this screen problem. Thank you very much, have a great week!


CamilleSarrut wrote:Hello,

I do not think the rendering is slow because you are using the internal graphic card, because the final render uses only the CPU.
I would think it is more related to the rendering settings or the light or shader settings.

I think the bug with Nvidia is only a display on screen problem, at least for the final rendering window, the output image is correct, so you could try rendering with Artlantis and Nvidia graphic card active to see if the rendering is faster.

Best regards,

SvenQuasters
Posts: 5
Joined: Fri 20 Oct 2017 10:25

Re: Problem When Rendering Using an NVIDIA GeForce 940M Video Card

Mon 26 Mar 2018 16:38

Hello,
I have the exact same graphics card.
The latest working driver on my laptops is 382.05.

Hope this helps you?

haydencampos
Posts: 5
Joined: Thu 22 Feb 2018 12:14

Re: Problem When Rendering Using an NVIDIA GeForce 940M Video Card

Thu 29 Mar 2018 18:24

Thanks SvenQuasters for the tip, I'm testing several possibilities, I'm going to test this drive
version that you indicated... have a great week!

SvenQuasters wrote:Hello,
I have the exact same graphics card.
The latest working driver on my laptops is 382.05.

Hope this helps you?

SvenQuasters
Posts: 5
Joined: Fri 20 Oct 2017 10:25

Re: Problem When Rendering Using an NVIDIA GeForce 940M Video Card

Wed 8 Aug 2018 10:28

Can someone who upgraded to ATL 7 confirm this issue is resolved?

User avatar
CamilleSarrut
Posts: 331
Joined: Tue 20 Oct 2015 08:41

Re: Problem When Rendering Using an NVIDIA GeForce 940M Video Card

Wed 8 Aug 2018 13:39

Hello,

Unfortunately no... We have had no help from Nvidia nor from Microsoft to solve this issue and we did not find another workaround...
Hopefully an update from either Windows10 or Nvidia might help...

Best regards,
Camille Sarrut
Abvent R&D

Return to “Artlantis General”